La veterana Teresa Gimpera debuta com a actriu de comèdia a Oh, quina Joia!, l'última pel·lícula del català Ventura Pons, en un paper fet a mida i que en aquesta història contribueix a canviar la vida d'un jove que vol ser actor i que descobrirà un secret de família amagat molts anys.

Pons i Gimpera van mostrar ahir la seva complicitat en la presentació del film, que s'estrenarà a les sales el pròxim 18 de novembre, amb un repartiment que completen el jove Ricard Farré, Josep Maria Pou, Amparo Moreno, Pedro Ruiz, Joan Pera, Montserrat Carulla, Àlex Casanovas, Maria Rosa Vila, Xavi Francès i Minnie Marx.

«Pràcticament és un documental sobre el país -ha explicat Pons-, un retrat del que està passant en clau de comèdia, i també del que ha passat durant més de setanta anys, venint des de les clavegueres del franquisme que, en el meu cas, em va robar trenta anys de vida».

Segons el seu parer, en l'actualitat «estem en les clavegueres d'una suposada democràcia, però aconseguirem superar-ho».

Pel director, fer comèdia és «molt més difícil que un drama, però és el gènere predilecte dels espectadors» i ara amb la seva nova proposta, rodada a Barcelona, Sant Pol de Mar i Los Angeles, espera que els espectadors la gaudeixin i «s'ho passin bé perquè ho estem passant malament».

Sosté, a més, que «és una pel·lícula de pinzellades per a explicar una història conjunta».

Gimpera, una de les muses de l'Escola de Barcelona i ahir acompanyada pel seu petit gos Jorka, va mostrar la seva satisfacció «per poder estar en aquesta cinta amb un paper escrit per a mi».