Estrenen un web sobre el cinema espiritual i la diversitat religiosa

El portal dóna a conèixer per mitjà del format audiovisual i a través de la mirada cinematogràfica la pluralitat de creences que existeixen al món

14.11.2016 | 07:10
Imatge del nou portal web sobre la diversitat religiosa.

La Direcció General d'Afers Religiosos ha impulsat el portal Cinema espiritual i de les religions, amb la col·laboració de l'Obra Social la Caixa i la Filmoteca de Catalunya, amb l'objectiu de donar a conèixer, per mitjà del format audiovisual i a través de la mirada cinematogràfica, la diversitat religiosa i de creences que existeix a tot el món i també a Catalunya.
Aquest nou portal (www.cinemaespiritual.cat) està compost per un fons filmogràfic amb dades de milers de pel·lícules i per tota la informació referent a la Mostra de Cinema Espiritual que es duu a terme anualment a Catalunya.
Per una banda trobem una base de dades d'accés lliure que recull la producció cinematogràfica mundial referent a les diverses confessions. Es poden realitzar cerques per desenes de paraules clau dintre de les següents tradicions religioses: budisme, cristianisme, fe bahà'í, hinduisme, islam, jainisme, judaisme i sikhisme.
Aquesta selecció ha estat elaborada pel professor Joan-Andreu Rocha Scarpetta, doctor en ciències de la comunicació a Barcelona i en història de les religions a Roma. Aquest fons és una base de dades catalogada d'accés lliure que recull la producció cinematogràfica mundial referent a les diferents tradicions religioses amb l'objectiu d'«aportar informació interessant i útil i amb el convenciment que el coneixement de l'altre ajuda a trencar prejudicis i contribueix a la interacció entre les comunitats religioses i la societat i al diàleg interreligiós; en definitiva, a augmentar la cohesió social i la convivència pacífica en una societat acollidora, diversa i plural com és la nostra», es detalla a l'inici del portal.
Per l'altra banda, el web ofereix informació sobre la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya. Així s'hi poden trobar recursos sobre les diverses edicions d'aquest certamen d'ençà que és organitzat per la Direcció general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, el 2014. La Mostra pretén aprofundir en la presència de l'espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

«Estiu 1993» opta a entrar a la carrera pels premis Oscar

L'Acadèmia de Cinema decideix avui quines són les tres pel·lícules finalistes per representar...

Daniel Craig tornarà a ser James Bond

L'actor confirma que donarà vida al famós agent secret, però que aquesta serà la seva última...

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

Daniel Craig confirma que tornarà a ser James Bond

L'actor continuarà sent el rostre de l'agent 007 en el nou lliurament de la saga, però per última...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema