Marta Romagosa flirteja amb les fantasies en el seu primer llibre

La periodista debuta amb "Tots els noms del desig", un recull de contes i relats protagonitzats per dones

14.11.2016 | 07:10

La periodista Marta Romagosa posseeix una de les veus més càlides de la ràdio catalana. Ara, aquesta veu la porta a la literatura i amb ella debuta en aquest àmbit a través de la vintena de relats de Tots els noms del desig, protagonitzats per dones amb molts desitjos. "Flipant" amb el que li està passant en les últimes setmanes arran de la publicació del llibre, que s'ha col·locat entre els més venuts en català, Romagosa comenta que fa anys que escriu, encara que no ho deia a ningú, més enllà de saber-ho el seu marit, i de llegir en veu alta els seus textos, "com explicant-me'ls a mi mateixa".
Vençuda la vergonya i amb la tutela de l'editora Ester Pujol, Rosa dels Vents, acaba de fer arribar a les llibreries el seu primer títol, en el que les protagonistes són 22 dones, els noms de les quals, Sílvia, Montse, Marianne, Cesca o Anna, encapçalen cadascun dels contes. En un dels relats hi apareix una fèmina que celebra el seu aniversari amb uns guants liles; en un altre hi ha una maltractada, però també apareix un home objecte, una protagonista amb agnòsia i altres que mantenen una relació lèsbica. "Cada història té una veritat. A partir d'una escena real, de fets al mig del carrer, se'm dispara el cervell i comença a néixer un relat", revela.
També li agrada que hi hagi girs argumentals amb els quals sorprendre el lector i situacions que fins i tot a ella, que no és gens ploranera, l'han portat a vessar llàgrimes mentre les creava. Altres vegades ha dubtat sobre les temàtiques a incloure, però al final ha decidit que una història com la protagonitzada per Mercè, una dona a la qual el seu marit maltracta, "havia d'estar" escrita, a més, en un "dia de ràbia".
No obstant això, Romagosa considera que al final ha armat un llibre "molt urbà" amb allò que l'inspira la seva pròpia feina -des de fa uns anys entre la matinada i el migdia, cinc dies a la setmana a El Matí de Catalunya Ràdio-, els seus viatges o del que sorgeix de les moltes converses que manté amb els seus amics i amigues. Totes les històries que publica estan creuades per la fletxa del desig, un sentiment que "mentre el tens ets feliç".
Precisament, Marta Romagosa reconeix que el seu desig, malgrat que no el verbalitzava, seria poder dedicar-se en profunditat a l'escriptura, encara que per publicar el seu primer títol tampoc ha "forçat res". És més, no amaga que al principi li feia vergonya i "por perquè escrivia per a mi i quan vam decidir publicar era com sentir-se despullada, exposada, sense poder deixar de pensar en el que podria pensar la gent de mi".
Ara, després d'haver celebrat una presentació pública en una cèntrica llibreria de Barcelona, aparèixer en l'altre costat dels mitjans i veure que el llibre està ja en els prestatges i pujant a la llista dels més venuts, li provoca "sensació de vertigen, però també d'il·lusió, a la vegada que ha començat a tenir contacte amb els lectors".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Recuperen més restes humanes d´un neandertal a la cova de les Teixoneres

Recuperen més restes humanes d´un neandertal a la cova de les Teixoneres

Els investigadors han trobat un molar en el jaciment de Moià on l'any passat es va descobrir una...

Música de cambra, piano i cant en la nova edició del cicle Concerts d´Aro

Música de cambra, piano i cant en la nova edició del cicle Concerts d´Aro

El pianista alemany Severin Eckardstein, el Quartet Maig i el Cosmos Quartet són els tres...

«Estiu 1993», una de les tres pel·lícules preseleccionades per als premis Oscar

«Estiu 1993», una de les tres pel·lícules preseleccionades per als premis Oscar

L'«opera prima» de la directora Carla Simón, rodada l'any passat a la Garrotxa, competirà per...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema