Catalunya farà una prova pilot amb mesuradors continus de glucosa per a nens diabètics a partir de l'any vinent La notícia arriba al col·lectiu després que malalts i familiars hagin reclamat amb 450 cartes a l'administració la subvenció d'aquest tipus de dispositius. Fonts de l'Associació de Diabètics de Catalunya han explicat que el Consell Assessor de la Diabetis de Catalunya ha decidit realitzar aquesta prova pilot en nens més grans de quatre anys i una edat màxima encara per concretar entre deu i catorze anys.

Els mesuradors continus són similars a un pegat que es col·loca sota la pell i mesuren els nivells de glucèmia cada cinc minuts durant les 24 hores del dia. El dispositiu, que pot durar uns catorze dies, inclou alarmes per indicar si els nivells de glucèmia sobrepassen els límits i ajuda a entendre com el menjar, l'exercici i la medicació afecten els nivells de glucèmia. La informació que facilita el mesurador es pot descarregar a través d'un software a un ordinador, per facilitar la lectura i l'anàlisi de la informació.

El monitor continu no elimina completament la necessitat de fer-se controls capil·lars, ja que s'ha de calibrar cada dotze hores. Per això són necessaris almenys dos mesuraments capil·lars al dia. No obstant això, per a un nen petit passar de punxar-se set vegades a dues al dia pot suposar fer una vida el més normalitzada possible, han indicat des de l'Associació.

Al costat d'aquesta novetat, "hi ha una altra notícia no tan bona". El Departament de Salut ha repetit el concurs per a la compra de les tires que mesuren el nivell de sucre en sang, i el nou "segueix sent molt perjudicial per a la salut del col·lectiu d'afectats".