El polític eurodiputat per ERC Josep Maria Terricabras es jubila de professor de Filosofia de la UdG, i passarà a ser professor emèrit d´aquesta universitat, ha anunciat la càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la UdG.

La càtedra ha organitzat un acte d´homenatge al que és un dels professors compromès amb la Universitat de Girona des de la seva creació, i a més a més un dels puntals de la projecció exterior del centre, on va fundar la càtedra que porta el nom de Ferrater Mora, talaia des de la qual han impartit lliçons pensadors internacionals de la talla de Chomsky, W.V. Quine o Adam Shaff.

L'acte tindrà lloc aquest dijous vinent, 17 de novembre (Dia Internacional de la Filosofia), a les 18.00 h, a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona.

El doctor Terricabras impartirà la lliçó Tot és provisional, que serà la seva lectio ultima com a catedràtic titular de Filosofia i la seva primera lliçó com a professor emèrit.

Intervindran també en l´acte els doctors Josep Lluís Prades (director del Departament de Filosofia), Josep Gordi (degà de la Facultat de Lletres) i Sergi Bonet (rector de la UdG).

Joan Vergés, actual director de la càtedra Ferrater Mora, ha aclarit en un comunicat que «la Càtedra Ferrater Mora no "jubila" en cap cas el doctor Terricabras» i que, en tant que director honorari i fundador que n'és, espera comptar amb ell per molts i molts anys.

Josep Maria Terricabras es va doctorar en Filosofia i Ciències de l'educació per la Universitat de Barcelona i per la Universitat de Münster (Alemanya). Ha realitzat estades d'investigació a la Universitat de Münster, al St. John's College de Cambridge (Anglaterra) i a la Universitat de Califòrnia, Berkeley (EUA).

L'any 1995 va ingressar com a membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'IEC. La seva especialitat és la filosofia contemporània, i sobretot l'obra del filòsof Ludwig Wittgenstein.