El grup de Figueres Lakaste ha guanyat el concurs de maquetes Sona 9, segons ha decidit el jurat en una votació molt ajustada després de la final, que va tenir lloc un any més a la Sala Apolo de Barcelona. El conjunt de Figueres, que encapçala la cantautora Núria Castelló, s´ha imposat als altres dos finalistes, Chet (Premi Joventut) i Paper de plàstic (Premi Èxit).

Després de 9 mesos de competició, d´haver superat les diverses fases i eliminatòries del concurs, els guanyadors del Sona 9 podran enregistrar un disc a l´estudi que desitgin, realitzaran una gira d´àmbit nacional i es beneficiaran d´una campanya de difusió de l´àlbum i la seva presentació. Els finalistes també seran recompensats amb alguns directes i enregistraments.

Lakaste, el grup de pop d´autor de Figueres, va ser creat per Núria Castelló l'any 2009. El grup empordanès combina el rock, el folk, la chanson i fins i tot l´havanera.

Després de la final a la Sala Apolo, també es va fer entrega del Premi per Votació Popular als Rúpits, que els donarà l´oportunitat d´actuar a la propera edició del festival Canet Rock.