Girona és la tercera ciutat on més se sap parlar català, amb un 80,3% de la població

L'Informe de Política Lingüística 2015 revela que creix el 5% del nombre d'inscrits a cursos de català, i que va a l'alça l'ús de la llengua a internet

17.11.2016 | 10:30

Sant Cugat del Vallès és la ciutat de Catalunya on més se sap parlar català -ho fa el 82,2% de la població-, seguida d'Igualada (81,6%) i Girona (80,3%). A l'altra cara de la moneda es troba Santa Coloma de Gramenet, on el 50,6% dels seus habitants declaren saber català.

L'Hospitalet de Llobregat (54,7%) i Cornellà de Llobregat (57,2%) són les altres dues poblacions amb un índex més baix de coneixement de la llengua catalana, segons posa de manifest l'Informe de Política Lingüística 2015 de la Generalitat, presentat aquest dimecres al Parlament.

Terres de l'Ebre és l'àmbit territorial on més persones tenen el català com a llengua inicial, amb un percentatge superior al 70%. En contraposició, està el cas de l'àrea metropolitana de Barcelona, on el nivell oscil·la entre el 23 i el 35%.

D'altra banda, els nombre d'inscrits a cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística ha augmentat el 5 per cent respecte l'any anterior, després de cinc anys de caiguda, amb un total de 70.946 persones inscrites, segons l'Informe.

L'estudi destaca l'augment d'inscrits en cursos de català, les diferències territorials en l'ús de la llengua i el dinamisme del català a internet.

Per primera vegada, els 10 webs més visitats a Catalunya tenen tots versió en català, i l'audiència de pàgines web en aquesta llengua puja set punts. Això no obstant, la presència en xarxes socials és menor, on quatre de les deu més usades són en català.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema