Les dues «mans dretes» del Bulli obren un restaurant al Castell de Peralada

Sagristà i Gerez eren els homes de confiança de Ferran Adrià i Juli Soler al Bulli - Ara han adaptat el receptari tradicional català i empordanès

21.11.2016 | 16:01
Imatge de la cuina del nou restaurant al Castell de Peralada

Xavier Sagristà i Toni Gerez van ser les mans dretes de Ferran Adrià i Juli Soler al Bulli. Sagristà treballava al costat del xef als fogons, i Gerez s´encarregava de l´atenció al client. Ara, el tàndem inicia un nou projecte gastronòmic al Castell de Peralada.

Sagristà i Gerez porten a l´esquena dècades d´alta cuina i estrelles Michelin des d´aquells anys a la cala Montjoi fins a la seva posterior etapa al Mas Pou d´Avinyonet de Puigventós. Després de mitja vida junts, ara han engegat un restaurant al Castell de Peralada. Sagristà i Gerez esperen convertir en poc temps el nou restaurant en referència.

El Castell Peralada Restaurant és una aposta per l´alta gastronomia. Xavier Sagristà ha creat «una adaptació del receptari tradicional català i empordanès», segons explica. La proposta del xef va des de la carta a una degustació amb opció de maridatge, passant per un carretó de formatges i, des de fa poc, inclou també un menú de migdia.

L´emplaçament és immillorable. Compta amb seixanta places amb un nou disseny de cuina vista, terrassa al llac dels jardins del parc i dos reservats a l´interior de les torres del castell, que daten del segle XIV. Sagristà admet que «tot aquest entorn ajuda a fer el treball ben fet». El disseny interior del restaurant ha estat creat per Sandra Tarruella. Aquest mateix estudi és responsable de projectes com l´Hotel Om de Barcelona, l´Ena de Sevilla o el recent Dear Hotel de la Gran Via madrilenya.

A Xavier Sagristà no li agrada parlar de les estrelles Michelin com una recompensa, tot i que reconeix que «sempre fa gràcia que et valorin». «A ningú l´amarga un dolç, però això de les estrelles no depèn de nosaltres. El nostre objectiu és que la gent gaudeixi, fer les coses bé, treballar amb matèria de primera qualitat i, si han de venir, vindran», precisa el xef.

Sagristà comparteix els mèrits passats i de futur amb Toni Gerez, qui es desfà en elogis sobre l´obra del cuiner, amb el qual viu una relació que qualifica de «matrimoni de treball».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

La Schubertíada: 25 anys descobrint les obres del pianista Franz Schubert

El festival va inaugurar ahir a Vilabertran una edició que s'allargarà fins al diumenge 3 de...

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

La pel·lícula rodada a la Garrotxa competirà amb 'Abracadabra' i '1898. Los últimos de Filipinas'...

El Festival d´Empúries tanca la seva quarta edició amb un 87% d´ocupació

El Festival d´Empúries tanca la seva quarta edició amb un 87% d´ocupació

Prop de 5.000 persones han passat pel Fòrum Romà en les tres nits de concerts que s'hi han...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema