Leonardo Padura, Patrick Deville i Sánchez Piñol seran al MOT de literatura

El festival de Girona i Olot avança que tindrà per lema «Escriure el passat» i anuncia els primers noms programats per al març-abril de 2017

23.11.2016 | 07:52

El MOT, festival de literatura Girona-Olot, arriba a la quarta edició i ho farà sota el lema Escriure el passat, amb la idea d'explorar els usos del passat en la literatura contemporània a través de múltiples punts de vista i diversos gèneres literaris.

El festival es farà entre el 23 de març i l'1 d'abril a Olot i Girona i portarà autors de renom internacional, com és Patrick Deville, Edward Rutherford o Leonardo Padura, juntament amb figures destacades a nivell estatal, com Almudena Grandes o Santiago Posteguillo, i de les lletres catalanes, amb autors com ara Carme Riera, Ramon Solsona, Albert Sánchez Piñol, Gemma Ruiz o Enric Calpena.

Ahir es van donar a conèixer alguns dels noms confirmats i les principals novetats. El tinent d'alcalde i regidor de Cultura d'Olot, Carles Ribas, va descriure el MOT com «un festival atrevit, únic i que té la voluntat de buscar l'excel·lència» i va destacar que «la literatura ha de ser un element vertebrador de la societat».

Per la seva part, Glòria Granell, directora del MOT per a la ciutat de Girona, va avançar que el barri de Sant Narcís acollirà el ver-MOT, un acte de lectura a l'aire lliure, amb l'objectiu d'obrir el festival a la ciutat perquè tots els barris puguin gaudir-ne.

El regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas, va destacar que «d'un acte íntim com és la lectura n'hem fet un festival» i va convidar els ciutadans a assistir a un indret on tindran l'oportunitat de «parlar amb les persones que han escrit obres que els han commogut».

Ribas també va revelar que altres ciutats –que no va esmentar– han demanat de compartir el festival, i que enguany s'estimularà el bookcrossing posant a llocs públics de la ciutat llibres amagats.

El programa del MOT s'estructura fonamentalment a partir de diàlegs distesos entre autors i intel·lectuals sobre un eix temàtic que canvia cada any.

Precisament, la proximitat entre autors i lectors, la qualitat de les propostes i la selecció d'un tema diferent a cada edició són tres de les característiques que marquen l'ADN del festival.

Aquestes particularitats han de permetre assolir el seu objectiu principal: fomentar la lectura i la divulgació literària apropant escriptors de primera línia a un públic que cada cop transcendeix més a les comarques gironines. La directora del festival és Mita Casacuberta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema