El britànic Peter Brook es consolida com el director internacional amb més participacions al festival Temporada Alta.

Aquest divendres el Teatre Municipal de Girona acollirà l'estrena de Battlefield', una nova adaptació de Brook del poema èpic indi Mahabharata en col·laboració amb Marie Hèléne Estienne.

Fa trenta anys el director ja va presentar una primera i extensa versió del poema, de nou hores de duració, que es va poder veure al Mercat de les Flors.

Ara recupera el text amb un muntatge més essencial i breu que torna a atendre les preguntes existencials de la humanitat, però actualitzades i amb l'esperit del nostre temps.

L'espectacle es prepresenta en anglès, amb sobretítols en català.

Segons va detallar ahir en roda de premsa a Barcelona el director artístic adjunt del festival, Narcís Puig, i van secundar els actors de la companyia que representarà l'obra avui i demà al Teatre Municipal de Girona, Brook presenta ara una versió «essencial i intensa» del poema. Una versió molt diferent, doncs, del muntatge de nou hores que va presentar fa trenta anys al Mercat de les Flors de Barcelona.

Battlefield (Camp de batalla) ha estat elaborat per Brook conjuntament amb Marie-Hèléne Estienne. Els intèrprets de l'obra són Carole Karemera, Jared McNeil, Ery Nzaramba, Sean O'Callaghan i Toshi Tsuchitori, autor de la música i històric col·laborador de Brook.

El text és «una conversa universal que te lloc ara», va resumir Jared McNeil. «Presenta una guerra de tots contra tots, d'una família i d'un país. La qüestió és perquè reconstruir un país, si és que cal, com, i perquè es va arribar fins aquest punt».

El director artístic adjunt del Temporada Alta, Narcís Puig, es va fer ressò d'unes paraules de Brook adreçades al festival en relació a la seva obra.

Diu Brook que torna al Mahabharata en tant que és un text «on hi ha respostes a moltes de les qüestions que es planteja la humanitat, i que en aquest moment històric és interessant tornar-hi, quan la situació política mundial ens porta a parlar de què és la guerra, què és la pau després de la guerra, etc.»