El proper 12 de desembre farà 25 anys que el Parlament de Catalunya aprovà la Llei de creació de la Universitat de Girona (UdG), un fet que els actuals dirigents universitaris han decidit recordar amb un programa d´actes que inclourà un repic de campanes de la ciutat, una actuació de la colla castellera Xoriguers de la UdG, l´actuació de l´equip de rugbi Aligots i una festa a partir de les 6 de la tarda amb la presència dels exrectors i expresidents del Consell Social, així com els membres de la Comissió Gestora de la UdG.

La commemoració tindrà lloc dilluns 12 de desembre i també inclourà un concert del Cor de la UdG, la creació d´un còctel especial dels 25 anys de la UdG, música a càrrec d´un Dj i un concert amb l´orquestra Maribel.

Fa 25 anys va quedar constituïda la UdG, una institució hereva de l´Estudi General i de l´Escola Politècnica, que com es recorda al preàmbul dels estatuts de la institució, es reconeix com el fruit dels esforços que, des de diferents tradicions i òptiques socials i científiques, ha esmerçat tota la societat gironina amb la finalitat d´aconseguir per a Girona el ple restabliment dels estudis superiors.

«És amb l´esforç de totes les persones que han estat i estan vinculades a la universitat que dia a dia s´ha anat construint aquesta institució. Cadascú des del seu àmbit ha contribuït professionalment i personalment al creixement i desenvolupament d´aquesta Universitat», diu la UdG en un comunicat difós ahir.

La programació és durà a terme a la plaça Sant Domènec. Al gener es celebrarà un acte institucional amb motiu de la publicació al DOGC de la llei de creació de la UdG, que es va publicar el 15 de gener de 1992.