El nou festival de grups vocals de Catalunya, el festival VEUS, arribarà a Olot del 8 a l'11 de desembre amb set concerts i quatre tallers de formació, que comptaran amb artistes com Emmanuel Djob o el grup guanyador de la tercera edició del programa Oh Happy Day de TV3, el Quartet Mèlt.Oh Happy Day

El festival VEUS reuneix a Olot la tradició vocal de la Garrotxa i de tot el territori amb quatre dies de concerts i activitats per «acostar aquest tipus de música a la societat», i constituir-se com a «punt de trobada de tot el moviment social i cultural al voltant dels grups vocals».

Amb la voluntat de «consolidar-se en el món dels festivals musicals catalans» agrupant grups que estan actualment en auge, VEUS va dirigit a tota mena de públics, tant membres de grups amateurs i corals professionals que vulguin formar-se amb artistes de renom i compartir experiències amb altres formacions del territori, com persones interessades en la música vocal.

El concert del Quartet Mèlt, guanyador de la tercera edició del programa Oh Happy Day de TV3 i amb recorregut en àmbit internacional a Suècia o Itàlia, serà un dels plats forts del festival, a més d'una «masterclass» que oferirà el mateix quartet per compartir la seva metodologia de treball.

També el músic camerunès Emmanuel Djob impartirà un taller de gospel en el qual «no s'ha de saber solfeig, ni música, ni saber-la llegir; només ganes d'expressar el sentiment que a cadascú li evoca aquest estil».

El festival comptarà amb altres activitats, incloent concerts a capela d'artistes com Cap Pela o Primital Bros -barrejant música i humor-, o una fusió de la tecnologia del «looping» i la música de la mà de la sud-africana Karol Green, on els espectadors podran presenciar en primera persona la fabricació d'una cançó des dels primers passos fins a la seva gravació.

També es podrà participar d'una «gospel jam» dirigida per la mateixa artista, una trobada de cantants de gospel per formar una gran coral durant cinc hores, o un taller per aprendre a cantar òpera amb el compositor Joan Martínez Colàs.

El festival VEUS està organitzat per l'Ajuntament d'Olot i FM Grup, amb el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i la col·laboració de la Federació de Cant Coral de Catalunya i de les corals locals del territori.

«Ens decidim a impulsar aquest festival a Olot per la importància cada cop més gran d'aquest sector a Catalunya», va explicar el regidor de promoció de la ciutat, Estanis Vayreda, que va participar en la presentació.