n Les gires dels Catarres, Sopa de Cabra, Manel i Love of Lesbian es van imposar a la catorzena edició dels Premis de la Indústria Musical del Directe, els ARC. Barnasants va guanyar el premi a millor festival i les programacions musicals del Teatre Atlàntida de Vic i de la Festa Major de Terrassa també van estar reconegudes.

Des de la direcció dels premis es destaca el pes de la indústria musical del directe com un dels grans motors culturals, econòmics i d'atracció turística de Catalunya. La gala, que va durar més de dues hores dilluns a la nit, va entregar 17 premis i va comptar amb moments emotius com les paraules de Lluís Llach als seus primers mànagers o l'actuació sorpresa de Sopa de Cabra acompanyats de Santi Balmes, Els Catarres i Ramon Mirabet.

Pel que fa als guardons, la millor gira per sales de Catalunya va ser per als Catarres. La millor gira per teatres i auditoris de Catalunya va ser per a Sopa de Cabra.

Dins dels premis a millor gira per festes majors, La banda del coche rojo va recollir l'apartat de grups de versions o tributs, Oques grasses el de grups de temes propis i Cimarrón el de grups de ball. La millor gira internacional d'artista o grup català ha estat per a Love of Lesbian, i la millor gira per festivals per a Manel.

La millor gira d'artista o grup musical adaptada a públic familiar o infantil va ser per a Beatles for kids. Emili Llobet va rebre el premi a la dedicació professional.