La localitat de Celrà, que acull la seu del centre de creació artística L'animal a l'esquena, on té la seva seu la companyia Mal Pelo, s'omplirà d'espectacles de dansa del 8 a l'11 de desembre amb el cicle Desembre en Dansa, presentat ahir pels seus organitzadors.

Durant aquests dies, es podrà assistir a diferents espectacles en diferents localitzacions i, a més, alguns ballarins i coreògrafs realitzaran tallers.

La inauguració servirà per presentar el fruit de la residència a L'animal a l'esquena de la companyia LaBolsa en col·laboració amb Mal Pelo.

Un dia més tard, la ballarina Neus Villà, vinculada també al centre de creació de Celrà, executarà la peça Ji Gou: Preludi i Fuga en La menor, que reflexiona sobre la identitat i els límits.

La italiana Federica Porello oferirà dos tallers a l'Escola Municipal de Dansa el 9 i 10 de desembre i, aquest últim dia, la companyia AIREnoAR dirigirà una classe magistral sobre les potencialitats del moviment suspès en una corda i mostrarà un espectacle basat en aquesta tècnica.

El muntatge Crash de la companyia Lataimada forma part també de les cites més destacades de Desembre en Dansa.

A més, alguns dels ballarins i coreògrafs realitzaran tallers oberts a tothom a partir de 15 anys i adults a l'Escola Municipal de Dansa de Celrà, en els quals treballaran amb els participants les característiques específiques del seu treball artístic.

Per cloure el cicle, el diumenge 11, a les 18 h, el planter de joves ballarines de l'Escola Municipal de Dansa, la Jove Companyia, farà l'obra La finestra, construïda a partir de peces creades i dirigides per professores de l'Escola com Laura Dorna i Neus Canalias.

L'animal a l'esquena és una associació independent que gestiona recursos públics i privats, i que defensa la necessitat que existeixin espais de reflexió i investigació.