Jessica Chastain, Chris Evans, Bryan Greenberg o Evan Rachel Wood són algunes de les celebritats que han mostrat la seva indignació en xarxes socials després de publicar-se el vídeo en què el director Bernardo Bertolucci admet la violació real de Maria Schneider en una de les escenes més controvertides de 'L'últim tango a París'.

Tot i que la confessió es va dur a terme fa tres anys en una conferència a la Cinemateca francesa, a les últimes hores la notícia ha cobrat major protagonisme després de publicar-se el vídeo en què el cineasta italià admet que l'escena, en la qual Marlon Brando utilitza mantega per sodomitzar l'actriu, no va ser consensuada amb ella, que en aquells moments tenia només 19 anys. "No volia que fingís la humiliació, volia que la sentís", va dir el realitzador. "Són coses greus, però les pel·lícules es fan així. Les provocacions són de vegades més importants que les explicacions", ha afegit.

"A tota la gent que adora aquesta pel·lícula: esteu veient a una noia de 19 sent violada per un home de 48. El director va planejar l'atac. Em posa malalta", va escriure Chastain al seu compte de Twitter. "Mai veuré aquesta pel·lícula, a Bertolucci o a Brando com abans. Sobrepassa el fastigós. Sento ràbia", va dir Chris Evans, el protagonista de Capità Amèrica. "És descoratjador i ultratjant. Els dos (Brando i Bertolucci) eren uns malalts per pensar que estava bé", va afegir Evan Rachel Wood, que fa uns dies denunciava haver estat violada en dues ocasions.

Va ser Anna Kendrick la va que va recordar que Schneider va denunciar la violació en unes declaracions a Daily Mail el 2007. "Hauria d'haver trucat al meu agent o tenir un advocat en el set de rodatge perquè no pots forçar a algú a fer alguna cosa que no està en el guió , però jo no ho sabia", ha assenyalat l'actriu. "Em vaig sentir humiliada i per ser honesta, em vaig sentir una mica violada per tots dos, tant Marlon com Bertolucci", ha subratllat, però aquelles paraules no van tenir cap tipus de reacció a la professió i avui, nou anys després, s'ha hagut de viralizar el vídeo perquè el testimoni de l'actriu es consideri versemblant.

Schneider va morir en 2011 després de no superar un càncer de pulmó, però la seva vida va ser un turment després de rodar la cinta. Drogues, alcohol i intents de suïcidi van ser una constant en la seva vida, com l'ingrés en un centre psiquiàtric en 1979 després d'abandonar el rodatge de Calígula.