Tres dies després d´haver finalitzat el Campionat Mundial d´Escacs, els Amics de La Casa Màgica de Santa Cristina d´Aro van organitzar una conferència sobre la disciplina anomenada La màgia dels escac. Josep Serra, president del Club d´Escacs Gerunda i vicepresident de la Federació Catalana d´Escacs, va explicar al públic alguns trets que els escacs aporten. En primer lloc, és una bona eina per treballar el llenguatge, coneixements de matemàtiques i la concentració a l´escola. Es tracta d´un joc molt recomanat a nens amb dèficit d´atenció, autistes, o Aspergers.

Actualment, 20.000 nens i nenes aprenen a jugar a escacs a l´escola gràcies a una campanya anomenada Observo, penso, jugo. Sant Feliu de Guíxols i Platja d´Aro tenen club d´escacs, però Santa Cristina d´Aro, tot i acollir aquesta conferència, encara no disposa de cap escola municipal d´escacs.

Àlvar Alonso Rosell és el màxim referent en aquesta matèria en les comarques gironines. El figuerenc és l´actual campió de Catalunya i tercer en àmbit estatal.