Els milers de contactes i experiències que propicia ja justifiquen per si sols l´existència de la Universitat. Vivències, passions, aprenentatges enllà del currículum acadèmic, amistats que canviaran per sempre el fil d´unes vides, haurien de ser motiu suficient per mantenir actiu el formiguer de la formació superior.

Però la societat acostuma a demanar coses tangibles a l´hora de passar balanç. Coses que es puguin materialitzar, coses que es constin en algun document oficial. A més dels inestimables somnis que desperta la Universitat de Girona (UdG), a més de les innombrales finestres i portes que ha obert als seus estudiants, a més dels infinits viatges, preses de consciència, petons i altres valuosos intangibles que mai es podran concretar, la UdG pot presentar la gens menspreable i ben precisa xifra de 45.412 títols expedits en 25 anys.

Molts d´aquests títols corresponen a les antigues llicenciatures, avui transformades en graus, en aplicació de projecte europeu d´educació superior. També es comptabilitzen com a títols els màsters acabats.

La UdG, que demà dilluns portarà a terme des del migdia i fins entrada la nit un programa festiu d´actes per commemorar el seu quart de segle, ha vist passar en aquest temps uns 80.000 estudiants per les seves aules.

Més coses tangibles: De les 6 tesis doctorals llegides el curs 1992-1993 s´ha passat a les 115 del curs 2015-2016, amb un total de 1.158 tesis llegides en 25 anys.

Una UdG que ha anat creixent en alumnat, fins i tot durant els anys de crisi, fins a situar-se entorn dels 14.000 estudiants, amb un increment important dels estudiants internacionals de màster.

La UdG d´avui té un pressupost anual superior als 90 milions d´euros que ha patit les retallades governamentals però ara s´ha estabilitzat i fins i tot comença a generar recursos propis a partir dels patrocinis i dels estudiants internacionals. Un quart de segle de creixement també dels edificis en uns campus avui totalment consolidat.