Si Temporada Alta és experimentació i risc, el Teatre Municipal de Girona és estabilitat i garantia. Tot d'obres que ja s'han estrenat amb èxit, han rebut premis i han estat elogiades per la crítica, conformen la nova programació del Teatre Municipal de Girona.

Teatrebrik de Banyoles, una companyia amateur que fa passos agegantats cap a la professionalitat, aixecarà el teló el 21 i 22 de gener amb Macbeth, amb traducció i elocució de Salvador Oliva.

Jordi Banacolocha, Maife Gil i altres cares conegudes de la televisió protagonitzen la comèdia Avui no sopem (28 de gener), una producció del Teatre Condal sobre les facècies d'un matrimoni de classe mitjana amb el qual molts espectadors se sentiran indentificats.

La fortuna de Sílvia, de J.M. de Sagarra, en una producció del TNC, La desaparició de Wendy, de J.M. Benet i Jornet, en una producció de la Sala Beckett, l'espectacle de dansa Anarchy, de la Societat Doctor Alonso, l'òpera Il convito, interpretada per joves promeses de la lírica, i El filósofo declara, una producció del Teatre Romea, conformen els espectacles del febrer.

Jep Sánchez, director del Municipal, va destacar ahir en la presentació les «excel·lents crítiques» d'El filósofo declara, estrenada fa un mes i basada en Filosofía de vida, escrita per Juan Villoro.

Excepcionalment, el Municipal oferirà dues òperes de gran format produïdes per Amics de l'Òpera de Sabadell: Manon Lescaut, de Puccini (5 de març) i Carmen, de Bizet (24 de maig).

Avui dimarts a les 13 hores es posaran a la venda les entrades per als 25 espectacles d'una temporada que inclourà Una altra pel·lícula (Speed-The-Plow), de Mamet, amb Mireia Aixalà, Julio Manrique i David Selvas; Relato de un naufrago, del Teatre Lliure, basat en un relat de García Márquez; Flor de Nit. El Cabaret, basat en l'obra de Dagoll Dagom, o Cinquè hivern, de la companyia de dansa Mal Pelo, que també interpretarà Bach.

A més, hi haurà Geronimo Stilton. Gran retorn a Fantasia i La taverna dels Bufons, amb Joan Pera i Carles Canut.

El programa complet, amb les obres infantils, es troba a www.girona.cat/teatremunicipal.