La quarta edició del Clownia Festival, que tindrà lloc del 22 al 24 de juny del 2017, ha confirmat la presència de Manel, el grup de rumba catalana La Pegatina, els valencians Zoo, l'excantant d'El Puchero del Hortelano, Arco, i la cantautora xilena Pascuala Ilabaca.

Els primers grups confirmats del Clownia Festival 2017, que se celebrarà a Sant Joan de les Abadesses del 22 al 24 de juny, són Manel, que surten del seu territori habitual per presentar les cançons del seu últim disc, Jo competeixo, i La Pegatina, que farà parada al Ripollès després d'haver passat per escenaris internacionals com Mèxic o els Països Baixos.

Una altra confirmació és la del grup valencià Zoo, nascut el 2014 i donat a conèixer en territori català amb la cançó Estiu, així com el que va ser cantant del grup granadí El Puchero del Hortelano, Arco, que va presentar el seu àlbum debut, Uno, a la sala Apolo el mes d'abril passat.

L'última confirmació és la de la cantant xilena nascuda a Girona Pascuala Ilabaca, compositora descrita com a contemporània amb arrels folklòriques xilenes.

El festival està impulsat pel grup Txarango, que fa cinc anys va decidir «crear una ciutat on tot és possible, un espai d'intercanvi i reflexió».

L'edició passada del Clownia Festival va comptar amb la presència de grups com Animal, Itaca Band, Buhos, Brams o Els Catarres.