Manuscrits i mecanoscrits amb anotacions, 600 fotografies, cartes, articles, 1.500 llibres i 800 revistes de la seva biblioteca personal i 136 documents sonors o audiovisuals conformen el fons de Manuel Vázquez Montalbán, que la seva família va lliurar ahir a la Biblioteca de Catalunya.

La dona del periodista i escriptor català, Anna Sallés, v alliurar a la Sala Caritat de la Biblioteca de Catalunya el material, en un acte acompanyada de molts familiars i amics de l'escriptor mort.

Emocionada, Sallés va assegurar que «no ha estat fàcil donar tots aquests papers, perquè és com desprendre's per segona vegada» del seu marit, mort a l'aeroport de Bangkok (Tailàndia) a l'octubre de 2003 d'una aturada cardíaca als 64 anys.

Va agrair «la gran cordialitat» dels responsables de la Biblioteca de Catalunya, que van convèncer-la que la documentació estarà en un lloc segur. En l'acte es va exposar algun dels documents donats, com el mecanoscrit amb anotacions a mà d'El delantero centro fue asesinado al atardecer.