L´Auditori de Girona va acollir ahir el que l´empresa Eurospectacles anuncia com el «Gran Concierto de Año Nuevo», sense versió en català, que se celebra simultàniament també al Palau de la Música de València i al Palacio de la Ópera de la Corunya.

Promocionat com «la gira més famosa d´Europa» i «més de cinc milions d´espectadors», el concert presenta un programa inspirat en la tradicional cita musical que cada any se celebra a Viena, amb els títols més coneguts de Straus, «el rei del vals»: Napoleó, Festa de les flors, El vals de l'emperador, Champagne o El Bell Danubio blaui la marxa Radetzky.

La interpretació a va càrrec de la Strauss Festival Orchestra i el Strauss Festival Ballet Ensemble, segons la informació que s´ofereix, que no especifica els noms dels artistes ni del director.

L´entrada, a preu únic, costa 38 euros i ahir minuts abans de l´inici de l´espectacle (21h) s´havia venut més de la meitat de l´aforament de la sala Montsalvatge. El mateix espectacle està anunciat demà a Bilbao i Granada a la mateixa hora.