n La Galeria Jecsalis de Sant Feliu de Guíxols mostra una selecció d'obres de Modest Cuixart (1925-2007), centrades en la figura humana i el retrat, i d'aquesta manera se suma a la commemoració del desè aniversari de la mort d'un artista que va residir entre Barcelona i Palafrugell.

Malgrat el fil conductor de la figura humana i el retrat, i l'acotat context cronològic, s'hi pot observar una gran varietat que evidencia la riquesa de matisos dins l'estil de Cuixart. La mostra va quedar inaugurada dissabte.

L'historiador de l'art Àlex Roa ha explicat que cal situar aquest conjunt en un període de gran activitat productiva i expositiva de l'artista, en què se li van dedicar exposicions arreu del món (Sao Paulo, Basilea, París, Mèxic) i va rebre diversos reconeixements.

«En l'aspecte artístic, el seu estil segueix amb una forta exploració del seu llenguatge, sempre fidel a constants com l'expressivitat, l'abstracció geomètrica o l'observació de la realitat per transfigurar-la en un nou món plàstic de caràcter espiritual», escriu Àlex Roa. Tenint en compte que la fundació de Dau al set va tenir molta influència en la reinterpretació del surrealisme, les obres ara exposades permeten encara intuir en aquest període una continuïtat a través dels esbossos amb ceres i llapis (1977).