Disset espectacles, incloses tres produccions catalanes i una nova edició del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic, conformen el programa del festival Temporada Alta de l'Amèrica Llatina 2017, que tindrà lloc a Buenos Aires, Lima i Montevideo entre el 5 i el 22 de febrer.

Segons informa l'entitat organitzadora, Bitó Produccions, l'objectiu és una vegada més que el teatre català es promocioni a l'Argentina, el Perú i l'Uruguai, tant en el format d'exhibició com amb l'establiment de canals de relació amb teatres, artistes i directors.

La iniciativa, que compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull, Acció Cultural Espanyola i de la Xarxa de Centres Culturals d'Espanya, ha permès en els últims quatres anys que 12.700 espectadors de l'Amèrica Llatina hagin assistit a aquests espectacles.

Les obres que viatgen aquesta vegada són tres monòlegs: La Història del Sr. Sommer, de l'actor i director mallorquí Pep Tosar, Acorar, del també balear Toni Gomila, i La noche justo antes de los bosques, interpretada per Óscar Muñoz amb Roberto Romei com a director d'escena.

Les tres peces passaran pels escenaris de Timbre4 (Buenos Aires), Sala Verdi i Centro Cultural de España (Montevideo) i teatres de Lima coordinats per Aliança Francesa.

A l'Argentina se celebrarà a més el Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic, que tindrà com a representants catalans Marta Barceló amb el text Tocar Mare i Jordi Vallejo amb Súbita.

Els dos escriptors han traduït les seves obres al castellà i s'enfrontaran a les argentines Aliana Álvarez i Valeria di Toto, les dues seleccionades entre alumnes de la diplomatura CCPU/UBA.

La programació es completarà amb espectacles de sis països convidats -Mèxic, Xile, Uruguai, Perú, França i l'Argentina- per arribar als disset confirmats.

En total, el Temporada Alta de l'Amèrica Llatina comptarà amb 73 funcions, 22 més que l'any passat, acompanyades de xerrades i activitats paral·leles.