El musical La La Land, una carta d'amor a la ciutat de Los Angeles (Califòrnia), va arrencar ahir la carrera cap als Oscars amb la mateixa força que Titanic (1997) i que Tot sobre Eva (1950), les dues amb la mateixa xifra rècord de 14 nominacions.

El film aspira a endur-se l'estatuilla en els camps de millor pel·lícula, millor director (Damien Chazelle), millor actor (Ryan Gosling), millor actriu (Emma Stone), millor fotografia (Linus Sandgren), millor vestuari (Mary Zophres), millor muntatge (Tom Cross) i millor cançó original (per Audition, The Fools Who Dream i City Of Stars).

També competeix en les categories de millor disseny de producció (David Wasco i Sandy Reynolds-Wasco), millor edició de so (Ai-Ling Lee i Mildred Iatrou Morgan), millor barreja de so (Andy Nelson, Ai-Ling Lee i Steve A. Morrow), millor banda sonora original (Justin Hurwitz) i millor guió original (Damien Chazelle).

La La Land, Moonlight, Manchester frente al mar, La llegada, Fences, Figuras ocultas, Lion, Comanchería i Hasta el último hombre són les aspirants al premi de millor pel·lícula en la 89 edició dels Oscars, que se celebrarà el proper 26 de febrer en el Teatre Dolby, de Los Angeles.

La La Land explica la història de Mia (Emma Stone), una jove aspirant a actriu, i Sebastian (Ryan Gosling), un home lliurat a la música de jazz, que es coneixen a Los Angeles mentre tracten de fer realitat els seus somnis, en un homenatge al gènere del musical.

Altres cintes amb grans opcions són la de ciència-ficció La llegada i el drama independent Moonlight, amb vuit candidatures cadascuna.

Un graó per sota es van quedar la bèl·lica Hasta el últim hombre, el retorn amb magnificència rere les càmeres de Mel Gibson, i la intimista Manchester frente al mar, amb sis nominacions cadascuna.

Gibson, que d'aquesta manera veu absolts els seus pecats per la indústria, lluitarà per l'Oscar al millor director al costat de Denis Villeneuve, Kenneth Lonergan, Barry Jenkins i Chazelle.

L'estatueta al millor actor la disputaran Casey Affleck, Andrew Garfield, Viggo Mortensen, Denzel Washington i Gosling.

El títol de millor actriu el disputaran la francesa Isabelle Huppert, Ruth Negga, Natalie Portman, Meryl Streep, en la que és la seva nominació número 20, amb la qual augmenta el seu rècord històric i Stone.

Així mateix, Mahershala Ali (Moonlight) parteix com a favorit en el camp de millor actor de repartiment enfront de Jeff Bridges (Comanchería), Lucas Hedges (Manchester frente al mar), Dev Patel (Lion) i Michael Shannon (Animales nocturnos).

En el camp femení, Viola Davis (Fences) té totes les paperetes per alçar-se amb la victòria davant Naomie Harris (Moonlight), Nicole Kidman (Lion), Octavia Spencer (Figuras ocultas) i Michelle Williams (Manchester frente al mar).