El periodista i escriptor Antonio Iturbe va guanyar ahir el premi Biblioteca Breve amb la seva novel·la A cielo abierto, una obra en què recrea la figura d'Antoine de Saint-Exupéry i els primers anys de l'aviació civil francesa. El jurat del premi estava integrat per Fernando Aramburu, Pere Gimferrer, Lola Larumbe, Manuel Longares i l'editora de Seix Barral Elena Ramírez.

L'autor va confessar, després del rebre el premi, que ha sentit «fascinació des de la infància» per l'autor d'El petit Príncep, llibre que va tenir oportunitat de llegir amb dotze anys. Iturbe s'endinsa en aquesta novel·la en els anys vint i els pioners de l'aviació francesa a través de la relació entre tres amics, Jean Mermoz, Henri Guillaumet i Antoine de Saint-Exupéry, un aristòcrata en decadència, aventurer i somiador, tres heroics aviadors que van obrir noves rutes cap a l'Àfrica i línies inexplorades a Sud-amèrica.

Les peripècies dels tres aviadors porten el lector per Palmira, Dakar i Cap Juby, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Barcelona, Casablanca, Nova York, Tunísia o Sardenya. Mentre es descobreixen noves rutes aèries, el lector assisteix al sorgiment de l'escriptor Saint-Exupéry, a l'origen dels seus llibres, en especial a la gestació de El petit Príncep, a un retrat del seu autor, el personatge de Tonio, algú sense interès per l'èxit que al seu interior guarda el record de la història d'amor impossible amb Louise de Vilmorin.