El Museu d'Art de Girona fa una crida a tothom qui conservi material sobre l'Assemblea Democràtica d'Artistes Girona (ADAG) de 1976 a 1978. Les fotografies, filmacions o obres es demana que se cedeixin temporalment per a formar part d'una exposició en la qual s'està treballant. L'exposició es pretén obrir a mitjans de juny fins a primers de novembre.

L'exposició es prepara en el quarantè aniversari de l'activitat del grup. Està comissariada per l'historiador de l'art Narcís Selles i s'editarà un catàleg que es presentarà el setembre. Des del museu d'art remarquen que amb la mostra es pretén donar a conèixer l'ADAG, un col·lectiu plural de creadors plàstics que constitueix una de les principals experiències organitzatives i d'acció política antifranquista del món artístic a Catalunya i a l'Estat durant el procés de derogació de la dictadura.

Les activitats del grup incloïen, des de la creació d'ambients concebuts col·lectivament i amarats de sentit crític, a l'organització d'exposicions obertes que buscaven la màxima participació. També confeccionaven cartells per a les forces democràtiques o col·laboraven en manifestacions reivindicatives i mítings polítics del moviment opositor.

El col·lectiu va actuar com a dinamitzador de determinades activitats dels moviments cívics i socials que operaven a Girona. Es va convertir en un instrument destacat en el procés de recuperació de la memòria històrica, sobretot dels anys de la República.

La presentació de l'ADAG va ser l'abril de 1976. Va néixer relacionat amb la creació de l'Assemblea Democràtica de Girona de la qual formaven part activa.

Salvem la Devesa o "Homenatge a Carles Rahola"

Salvem la Devesa o "Homenatge a Carles Rahola"â€?La instal·lació Salvem la Devesa, amb la col·laboració del Grup de Medi Ambient; l'Homenatge a Carles Rahola; el cartell de l'Onze de Setembre de 1977 i una performance per aquesta data són algunes de les accions que van portar a terme. La darrera va ser el Sant Jordi de 1978 amb la inauguració de l'escultura d'homenatge a Carles Rahola a la Rambla de la llibertat amb un parlament del futur alcalde de girona, Joaquim Nadal.