El 46,9% dels artistes plàstics i visuals d'Espanya declara no arribar al salari mínim, segons un estudi sobre l'activitat econòmica del sector, que revela que gairebé la meitat d'ells no arriben als 8.000 euros anuals.

Així ho indiquen Isidro López-Aparicio i Marta Pérez Ibáñez al llibre La Actividad Económica de los/las Artistas de España, presentat ahir i realitzat a partir d'una enquesta a 1.100 artistes.

Gairebé la meitat dels artistes declara que els seus ingressos totals anuals, comptabilitzant totes les seves activitats professionals, siguin o no artístiques, és igual o inferior a 8.000 euros a l'any, davant d'un 0,6 % que en percep més de 60.000.

Dels que van afirmar no superar els 8.000 euros anuals, el 63,8% va declarar, a més, que només el 20% d'aquests ingressos provenia de la seva activitat artística i la resta d'altres tasques.

«El llibre és un document per generar un nou debat dins del sector artístic», van explicar els autors de l'estudi, que vol aportar una visió detallada sobre els artistes.