La vuitena edició dels premis Carles Rahola de Comunicació Local ha fet públics els treballs finalistes. Els guardons es lliuraran en una gala el dijous 23 de febrer (20 h), a l´Auditori de Girona.

En la categoria de millor projecte sobre comunicació periodística, el jurat ha nomenat finalistes Gavarres365, una proposta de Marc Sureda, Elena Trullàs, Jordi Ribot i Joan Castro, i La Tornada, de Pau Planas i Rocío Rodríguez.

En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, els escollits són David Garcia, Robert Pla, Juan Jesús Aznar, Lluís Ribera, Joan Manuel Soldevilla i Josep Maria Dacosta, per Camins de l´aire, publicat a la Revista de Girona; Pau Casacuberta i Toni Fer­ragut, pel reportatge L´assassinat exemplar de la bugadera Salvadora Catà Ventura, publicat a Ariet.cat; i Pau Subirós, pels reportatges Trenta-cinc anys de l´Operació Neteja; Primera nit de vaga dels treballadors d´Ecoserveis i On són el vuit milions del Patrimoni Sòl? publicats a La Fissura.

El jurat ha fet una menció especial a Alfons Petit pel seu bon treball divulgatiu, sempre documentat i d´una qualitat continuada, publicat al Dominical del Diari de Girona.

En la categoria de ràdio, són finalistes Carles Baldellou, pel programa Tot és un joc, de FeM Girona, i Carme Martínez, pel treball 50 anys de cantades a Calella, emès a SER Catalunya. Tenen una menció especial Miquel Curanta, Juli Pedrero, Toni Sellas i l´equip responsable del programa Govorit Radio Svoboda, de Ràdio Capital de l´Empordà.

En la categoria de televisió s´ha escollit David Gimbernat i Pere Solés, per Feliç mil aniversari, documental emès a TV3 sobre el convent de Sant Daniel, i l´equip de Latituds de Televisió de Catalunya, per Teixint cohesió social a Salt.

La millor fotografia de premsa recaurà en Joan Castro, Martí Dacosta o Jordi Ribot, mentre que Martí Artalejo té una menció especial.

La millor informació digital serà per a Daniel Genís i quinze persones més, per El Biblionauta; Pau Planas i Rocío Rodríguez, per La Tornada, o Emma Quesada, per La fissura.

Els nominats de millor iniciativa de comunicació institucional són Pere Carreras, pel butlletí municipal mensual Guíxols, de l´Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols; Iglésies Associats, per la «Comunicació del Centenari Carles Fontserè 1916-2016», del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i coordinada pels Serveis Territorials de Cultura a Girona, per oferir una completa informació i documentació de l´Any Fontserè.