1 Festival de Circ de Figueres

Fins dilluns, Figueres s'omple d'acrobàcies, espectacles impossibles, pallassos i altres espectacles amb la sisena edició del Festival Internacional del Circ. La cita, consolidada ja com un referent a Europa, permetrà veure 24 espectaculars atraccions, amb més de 80 artistes arribats de fins a 12 països diferents.

2 Primeres rues de Carnaval

Quan falten pocs dies per l'arribada oficial de les festes de Carnaval, molts municipis de la demarcació celebren aquest cap de setmana les primeres activitats. Banyoles, Calonge, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter o Setcases són algunes de les localitats que dissabte ja donen el tret de sortida, amb les primeres rues i els sopars de colles.

3 El teatre i la memòria a La Planeta

La sala La Planeta de Girona acull, divendres i dissabte a les 9 de la nit i diumenge a les 7 de la tarda, la representació de "Cúbit". L'obra teatral, escrita per Josep Maria Miró, torna a l'escenari gironí de la mà de La Ruta 40 després de triomfar en el passat festival Temporada Alta. La peça proposa una reflexió sobre la memòria i la construcció dels records viscuts, a partir de la mirada de dos fills que tornen a casa, després d'anys vivint lluny.

4 "Yo, Feuerbach", al Teatre de Salt

L'actor Pedro Casablanc protagonitza dissabte, a partir de les 9 de la nit al Teatre de Salt, la representació de "Yo, Feuerbach", un text commovedor de Tankred Dorst sobre aquells que no aconsegueixen ser protagonistes. Cinisme, humor, força i delicadesa es donen la mà en aquesta al·legoria de la vida, que es pot veure en la història d'un actor envellit que es veu obligat a lluitar per una segona oportunitat.

5 Quimi Portet duu el seu "Ós Bipolar" a Olot

Quimi Portet arriba dissabte a partir de les 8 del vespre a la sala El Torín d'Olot. El veterà músic i compositor torna a la capital de La Garrotxa per interpretar en directe el seu aclamat disc d'estudi "Ós Bipolar" (2016), en el qual demostra novament les seves senyes úniques d'identitat, amb una proposta transversal i en constant evolució.

6 "Orgasmos" al Teatre de Blanes

Roger Pera i Sam Sánchez protagonitzen "Orgasmos", una comèdia de Dan Israely que arriba diumenge a les 7 de la tarda al Teatre de Blanes, amb la direcció d'Oscar Contreras. Aquesta divertida peça gira sobre els dos sexes: les seves diferències, les seves virtuts, les seves debilitats, les seves actituds i sobretot, la manera com al final, inevitablement, l'un i l'altre són el complement ideal.

7 Mauri i Horváth a Torroella de Montgrí

Diumenge, a les 7 de la tarda, l'Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí acull un nou concert del Cicle de Concerts de tardor-hivern de la Xarxa de Músiques a Catalunya. En aquesta ocasió, la música clàssica sonarà de la mà de la violista Agnès Mauri i el pianista Benedek Horváth, els quals presenten un programa imaginatiu i divers, apte per a tots els públics.

8 Un matí de música clàssica en família

L'Orquestra Camera Musicae, amb nou músics dalt de l'escenari, convida aquest diumenge a les 12 del migdia a l'Auditori de Girona a gaudir d'un viatge sensorial a través de l'audició de diverses obres de Mendelssohn, Txaikovski, Grieg i Britten, entre d'altres. Una proposta amena que convida al públic familiar a obrir bé les orelles, sense oblidar-se dels ulls.