La pel·lícula espanyola "Estiu 1993", de la directora Carla Simón, ha guanyat avui el gran premi especial del jurat en la secció Generation Kplus de la Berlinale, destinat al públic juvenil.

El guardó serà compartit, "exaequo", amb la coreana "Becoming Who I Was", de Chang-Yong Moon, han informat fonts del festival, els premis oficials del qual en la secció a competició es donaran a conèixer aquest dissabte a la nit en la gala de clausura.

La pel·lícula de Simón, que a més opta al premi a la millor òpera primera del festival, parteix d'una història personal, la d'una nena que ha perdut la mare.

La Frida, una nena de sis anys, s´enfronta al primer estiu amb la seva nova fami?lia adoptiva, que és de la Garrotxa, on va tenir lloc el rodatge. Un precoc? drama sobre una nena que apre?n a encaixar en un mo?n rural mentre supera la mort de la seva mare..

La idea per al film va sorgir després d'haver rodat un curt de dos nens, germans, que s'enfronten a la mort de la seva àvia, segons va explicar la cineasta, després de la presentació en la Berlinale.

La cinta explica com Frida es veu obligada a deixar la gran ciutat després de la mort de la mare a causa de la sida per anar a viure amb els seus oncles al camp, i les dificultats que experimenta per adaptar-se a aquesta nova situació malgrat tenir tot l'amor i l'afecte de la nova família.

La secció Generation està destinada als espectadors més joves i en ella concorrien més de 60 pel·lícules d'uns 40 països.

Encara que és el seu primer llargmetratge a la Berlinale, Simón coneixia ja aquest festival des que va participar-hi fa dos anys al taller de guió que organitza el Berlinale Talents, espai dedicat als talents emergents del cinema.