El Museu Fabergé de Sant Petersburg va anunciar ahir que acollirà una gran exposició de l'obra del geni empordanès Salvador Dalí. La mostra abastarà gairebé tota la seva carrera i serà inaugurada el proper 31 de març.

«A Sant Petersburg es mostrarà per primera vegada una exposició de Dalí de tal magnitud, ja que inclourà més de 150 pintures i treballs gràfics», va informar el museu en un comunicat. Les peces han estat cedides per la Fundació Gal·la-Salvador Dalí de Figueres i també per altres museus i col·leccionistes privats, i seran exposades en el luxós palau de Shuválov, famós per acollir els balls més freqüentats per l'aristocràcia tsarista.

Segons la nota del Museu, la mostra permetrà desfer els passos de Dalí des de la seva eclosió surrealista al seu enamorament , amb el classicisme renaixentista i les seves últimes obres de finals del segle passat.

Entre ells, figurarà l'oli Elements enigmàtics en un paisatge (1934), adquirida per la Fundació Gal·la-Salvador Dalí per 7,8 milions d'euros el 2011. Els russos també podran gaudir d'obres com la sèrie d'il·lustracions que va dedicar a genis renaixentistes com Dante, en els 700 anys del seu naixement o les estampes destinades a acompanyar l'autobiografia de Benvenuto Cellini.

L'exposició també inclourà les versions que va fer d'algunes de les més famoses obres de Miquel Ángel, considerats els últims treballs de l'artista català, com Ressò geològic. La Pietá, realitzats ja després de la mort de Gal·la.

El museu Fabergé va acollir l'any passat una exposició sobre l'artista mexicana Frida Kahlo, que va ser un rotund èxit, tant de crítica com de públic.