Gairebé 230.000 persones -en concret, 229.872- han visitat la Catedral de Girona durant l'any passat, una xifra lleugerament inferior a la del 2015.

En concret, aquesta davallada ha estat del 1,4%, segons recull la memòria de la Catedral que ahir va fer pública el Bisbat de Girona.

De l'estadística també en destaca que, del total dels visitants, aproximadament un de cada quatre (el 22,4%) han aprofitat alguna de les promocions que donen dret a visitar el temple i el tresor amb entrada gratuïta. En total 51.506 persones va aprofitar alguna de les promocions que donen dret a tenir entrada gratuïta.

Pel què fa a nacionalitats, per darrere dels catalans, el percentatge més significatiu és el de francesos, seguit d'americans, britànics i russos.

Apart de les visites, la memòria també recull l'activitat litúrgica de la Catedral i les actuacions que s'han fet de restauració i conservació del patrimoni.

Aquest 2016, per exemple, el Capítol ha encarregat un informe per valorar l'estat de la custòdia del Corpus. Una obra del segle XV del gironí Francesc Artau.

La xifra de 229.872 visitants engloba tant aquells que tenien entrada única al temple i al seu tresor, com aquells que van aprofitar la promoció que permet visitar tant la Catedral com la basílica de Sant Fèlix i el Museu d'Art.

L'entrada a la Catedral costa 7 euros (l'individual amb audioguia). Però tot i això, el Capítol fa descomptes a determinats col·lectius -com els jubilats o estudiants- i n'hi ha que poden entrar al temple de manera gratuïta.

Entre aquests, per exemple, els grups d'escolars o les persones que pateixen alguna disminució. Apart, tots els nens menors de 7 anys i els qui visiten la Catedral en diumenge no paguen.

Apart de les visites, la memòria també recull l'activitat litúrgica de la Catedral, on en destaquen els actes per celebrar el 600 aniversari de la nau gòtica.