Sí, has llegit bé, Heavy Meta.

Lluny de l´estil en qüestió, Heavy Meta és un disc que té una línia sonora clara de rock i punk. Una veu molt reverberada que en certs moments recorda fins i tot a Bret Anderson dels Suede; amb guitarres de elèctriques de caixa o semicaixa, agudes, però ben treballades en el seu so; amb un baix molt ben gravat i amb un gran protagonisme tot i la quantitat de guitarres que hi ha gravades al disc; i amb una bateria, que potser és el "pitjor del disc" a la que potser li manca una mica de presència en alguns moments. Un disc amb una línia vintage, com han volgut sempre plasmar en els seus discos, per exemple, els Black Keys.

Heavy Meta està condemnat a assolir el títol d´un dels millors discos de l´escena rock/alternativa de 2017. Hi trobem una colla de bones cançons. De fet la majoria ho són. Un disc força rodó on el single Young Lady, You´re Scaring me recorda la John Spencer Blues Explosion o els The Stooges; on trobes cançons amb introduccions zeppelianes com Black Market Eyes, que també té moments que recorden The Who, i on trobem una pujada apoteòsica que té certes coincidències rítmiques amb algun tema dels Incubus, fruit de la pura casualitat ja que aquests darrers no semblen haver influenciat massa aquest jove artista.

Don´t Mind the Lion, fantàstica tot i la seva senzillesa, gira més cap a Neil Young; Poor Traits of the Artist té un principi amb especial presència de la línia de baix, que podria ser perfectament, en honor a Primus, banda sonora de qualsevol capítol de South Park; Kill the Medicine Man i Put The Kids to Bed, segueix recordant la John Spencer Blues Explosion i els Stooges; All the Punks are domesticated, Can Stand You i Why do you have kids, tiren més a l´essència "american alternative songwriter"; i finalment una curtíssima cançó anomenada Please Yourself ens exposa la seva vessant més punk-rockabilly.

Ron Gallo, a més de la seva carrera en solitari, és el vocalista i un dels guitarristes dels Toy Soldiers formats el 2007, immersos en estils com blues, rock o americana, guanyadors de l´Annual Independence Music Awards fa quasi 6 anys, en la categoria de millor cançó blues. També ens pot ajudar a conèixer aquest artista el seu directe en video per internet a Audiotree Live.