Girona tornarà a ser, el cap de setmana del 27 i 28 de maig, la capital de la música en família. La tercera edició del Festivalot arriba amb més força que mai per proposar una trentena de concerts i activitats relacionades amb la música en diferents escenaris del centre de Girona. Una cita plenament consolidada, segons han assegurat aquest matí en la presentació a l'Ajuntament el regidor de Cultura, Carles Ribas, i la directora de l'esdeveniment, Rita Peré. "L'impacte econòmic a la ciutat de la passada edició va ser de 281.000 euros", ha subratllat Ribas, que ha afegit que l'Ajuntament col·labora amb l'organització aportant 35.000 dels 120.000 euros de pressupost.

El Festivalot 2017 té un cartell ple de propostes interessants. El dissabte 27 de maig hi haurà les actuacions de Dàmaris Gelabert i Gossos al Teatre Municipal, més Hits-concert per a nadons a l'Auditori de La Mercè, que també acollirà Mainasons. Per l'endemà quedaran els concerts d'Els Amics de les Arts (amb una original proposta per la qual els nens, mitjançant uns gomets, escolliran el repertori) i Beth, al Teatre Municipal i del Quartet Mèlt, a l'Auditori de La Mercè. Les entrades per a totes aquestes actuacions tenen un preu de 9'90 euros. A més a més hi haurà més de 15 concerts gratuïts protagonitzats per Animal, El Pot Petit, Heavy per xics, El Petit de cal Eril, Dani Miquel, Albercocks i The Explosive swing trio, entre d'altres.

Aquesta iniciativa dels quatre integrants d'Els Amics de les Arts organitzada a travès de la productora Pistatxo Produccions té un fort arrelament a la ciutat i a tot Catalunya. Segons ha explicat Rita Peré entorn del 63% del públic que segueix el Festivalot és de Girona, mentre que la resta arriba de Barcelona i la resta del país. Igual com l'any passat, els concerts gratuïts es faran a l'escenari del Pallol i a la Rambla hi haurà l'espai per a les escoles de música. Aquest any s'afegeix a la proposta el cinema Truffaut.

El Festivalot repetirà l'acció de cada any d'editar un CD solidari amb un recull de cançons dels artistes programats. Tots els beneficis recollits es destinaran aquesta vegada a l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya-Casa dels Xuklis.

El calendari de les principals actuacions:

Dissabte 27 de maig:

Dàmaris Gelabert (Teatre Municipal) a les 10.30 i 12.30

Gossos (Teatre Municipal) a les 16.00

HITS-Concert per a nadons (Auditori de La Mercè) a les 10.30 i 12.00

Mainasons (Auditori de La Mercè) a les 15.30 i 17.30

Diumenge 28 de maig:

Els Amics de les Arts (Teatre Municipal) a les 11.00 i 16.30

Beth (Saló de Descans del Teatre Municipal) a les 15.30

Quartet Mèlt (Auditori de La Mercè (12.30 i 16.00)