El Museu dels Sants d'Olot celebrarà el desè aniversari amb una festa d'aniversari i activitats. La festa d'aniversari tindrà lloc el divendres (dia 10 de març) a les vuit del vespre, al museu. Comptarà amb actuacions de música i dansa i un pastís d'aniversari. El museu fa una crida a totes les persones que han estat vinculades al Museu dels Sants i també a la indústria de la imatgeria religiosa de la ciutat.

El desè aniversari va ser presentat ahir per Eduard Bech (director del Museu), Montserrat Mallol (responsable general dels museus d'Olot), Josep Berga (regidor de Cultura) i Josep Maria Corominas (alcalde).

L'alcalde va ressaltar que hi ha poques ciutats al món que tinguin un museu lligat amb la imatgeria religiosa i a més estigui lligat a una escola d'art i a una indústria que va tenir molt de pes a la ciutat.

El director va dir que el museu va començar amb temes relacionats amb els artistes que havien tingut relació amb la imatgeria religiosa. L'última època es caracteritza per tirar endavant projectes consensuats entre el museu i el Consorci de Benestar Social.

El museu d'Olot va ser una iniciativa relacionada amb el turisme i la cultura que ha acollit uns 15.000 visitants anuals. El centre mostra l'exposició permanent i mostra artesants treballant en la fabricació d'imatges.