La Fundació Dalí ha començat a executar la llicència signada el desembre passat a favor de la companyia 2049 Obra Contemporània per editar peces de la coneguda com a Col·lecció Clot, formada per 44 obres escultòriques que Salvador Dalí va crear en els anys setanta.

Segons informa aquesta institució, Dalí que havien derivat en diferents cadenes de cessions a favor de tercers fins al punt que diversos agents se solapaven.

Després de valorar que calia regularitzar la situació, la Fundació Dalí va signar una llicència el desembre passat a favor d'Obra Contemporània per garantir el recorregut de les peces des del seu origen i la transparència en la seva comercialització.

La Fundació controlarà, supervisarà i acreditarà les edicions que faci la firma bilbaïna 2049 Obra Contemporània i donarà suport a la presència de les escultures al mercat.

Les reproduccions, enumerades i autoritzades, s'executen a partir dels originals realitzats per Salvador Dalí.

Evitar confusions

La Fundació Dalí ha indicat en un comunicat que la decisió s'ha pres amb el «doble objectiu» de «posar ordre i aportar transparència al mercat de les escultures» de Salvador Dalí, i editar peces de la fins ara coneguda com Col·lecció Clot.

Segons aquest comunicat, hi ha en el mercat comercial dalinià «actors que havien extralimitat l'abast dels drets inicialment atorgats per Salvador Dalí a Isidro Clot i que els havien dispersat a través de cadenes de cessions parcials irregulars».