El festival Mirades de Fotografia de Torroella de Montgrí, que en aquesta nova edició es celebrarà de l´1 al 24 d´abril, ha incrementat fins a 25 el nombre d´exposicions i s´estendrà fins a l´Estartit, La Bisbal i Ullà, han informat en roda de premsa els organitzadors.

La programació completa es pot consultar al web del festival.

El president de l'Associació d´Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí i coordinador del festival, Vicenç Rovira, ha explicat que aquest any s´han rebut propostes de diferents punts de l´Estat espanyol i també de països de Sudamèrica.

Com a novetat, hi haurà un cicle de pel·lícules al Cinema Montgrí amb entrada gratuïta, amb projeccions com "La Sal de la Tierra", sobre el fotògraf brasiler Sebastiao Salgado.

Respecte a les conferències, cal destacar la que realitzarà Samuel Aranda, guanyador del World Press Photo (any 2012) i Premi Nacional Espanyol de Fotografia, Ortega y Gasset (2016). Samuel Aranda, a més, ha estat col·laborador de diverses publicacions internacionals com "National Geographic", "Le Monde" o "The New York Times".

També participarà al festival el secretari d´organització del Sindicat de la Imatge UPIFC (Unió de Professionals de la Imatge i la Fotografia de Catalunya), Lluís Salom, que centrarà la seva conferència sobre l´actualitat, problemes i defensa de la professió fotogràfica, acompanyat de diversos i interessants documentals audiovisuals.

Entre els escenaris del festival hi ha indrets com el Museu Palau Solterra, la Fundació Vilacasas, el Museu de la Mediterrània, la Biblioteca Pere Blasi, la Capella de Sant Antoni i Cinema de Torroella de Montgrí, la sala d'exposicions del carrer del Port de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l´Estartit, el Centre Cívic d´Ullà i el Castell Palau de La Bisbal.