El músic asturià Nacho Vegas inaugurarà el pròxim 8 de juny el festival In-Somni de Girona i Salt, que compta aquest any amb un cartell destacat en què figuren altres noms com El Drogas o La Banda Trapera del Río, segons ha anunciat l'organització.

Vegas actuarà a l'Auditori de la Mercè en la que serà la seva primera presència a la capital gironina, que li servirà per presentar a la ciutat el seu últim treball, Canciones populistas.

El músic presentarà també un nou llibre de poemes i repassarà èxits de la seva dilatada trajectòria, que l'han portat a participar en festivals com el Primavera Sound o el BBK Live.

L'In-Somni es prologarà fins a l'11 de juny i, el segon dia de programació, serà el torn d'El Drogas, l'exlíder de Barricada, que presentarà el seu doble disc titulat Un día más.

El dissabte 10 de juny s'ha anunciat un doble plat fort amb el cap de cartell internacional, el grup britànic The Toy Dolls, un dels últims referents punk de la dècada dels 80, i un concert de celebració pels quaranta anys de La Banda Trapera del Río.

El empordanesos Medusa

​Diumenge, el tancament de l'In-Somni anirà de la mà d'El Último Vecino i el seu disc Voces, al costat dels empordanesos Medusa Box, encara que el festival inclourà al llarg dels seus quatre dies altres actuacions destacades com les de Holy Bouncer, Kinsale, Gringo Star o Crim.

El festival té les entrades a la venda i ofereix abonaments.