Centenars de persones es van congregar ahir durant tot el matí i fins ben entrada la tarda al parc del Migdia de Girona per assistir al pícnic musical organitzat, per segon any consecutiu, pel Black Music Festival, que va acomiadar ahir la seva setzena edició. Little Swing, l'espectacle original del trio de jazz i swing Hop's Trio i el grup d'animació País de Cotó, va ser el primer plat del pícnic, que va tenir el sol i la temperatura primaveral com a grans atractius. Concebut per fer ballar un públic familiar, adaptant-se als més menuts, la proposta va convidar a viatjar pel món del swing, el boogie woogie i d'altres estils propis de la música negra, fent ballar i cantar petits i grans.

Més tard van pujar a l'escenari la Black Music Big Band i els Brodas Bros. Els saxos, les trompetes, els trombons i una potent secció rítmica van acabar d'animar un públic que no va deixar de ballar i cantar en cap moment. Finalment, i com a caps de cartell d'aquesta segona edició del pícnic del Black Music Festival, van sortir a escena The Excitements. La formació barcelonina, liderada per l'explosiva veu de la cantant Koko Jean, va posar la cirereta a la jornada matinal amb un elèctric i digestiu repertori a base de rhythm and soul, repassant els temes que integren el seu darrer treball, títulat Breaking The Rule i publicat l'any passat.

L'actuació a la nit de The Suffers i Jalen N'Gonda a la sala La Mirona va posar punt final a una de les edicions més brillants d'un Black Music Festival ja consolidat com a cita de referència i que enguany ha tornat a estendre els seus tentacles, arribant a Barcelona i Perpinyà. La veterana Gloria Gaynor ha estat sens dubte la cap de cartell d'una setzena edició que també ha portat fins a les comarques gironines altres noms destacats de l'escena nacional i internacional, com la britànica ALA.NI, les catalanes Namina i Paula Valls, el malagueny Little Pepe o els valencians Aspencat. A falta d'un balanç oficial, des de l'organització creuen que el Black Music Festival 2017 superarà les 8.000 persones que va reunir l'edició de l'any passat.