«La niebla y la doncella» amb Quim Gutiérrez de protagonista omple d'intriga el Festival de Màlaga

Dirigit pel debutant Andrés Koppel, el film és una adaptació d'una novel·la policíaca de Lorenzo Silva

20.03.2017 | 08:51
A la presentació del film a Màlaga

El detectiu Bevilacqua i la caporal Chamorro de les novel·les policíaques de Lorenzo Silva tornen a canviar de rostre a l'adaptació cinematogràfica de La niebla y la doncella, amb Quim Gutiérrez i Aura Garrido de protagonistes del film que ahir va omplir d'intriga i d'acció el Festival de Màlaga. Dirigida i adaptada pel debutant Andrés Koppel, per Tornasol Films i Atresmedia Cine, la pel·lícula compta amb el beneplàcit de l'autor de la novel·la, que va assegurar que Koppel «ha entès la història» i que els actors ofereixen interpretacions «consistents».

Silva va destacar la importància de l'atmosfera de l'illa de la Gomera, on succeeix la trama: el cadàver d'un jove apareix en un bosc i el cas es tanca en fals amb l'acusació d'un polític local que queda exonerat al judici. Tres anys més tard, Bevilacqua (Gutiérrez) i la seva ajudant Chamorro (Garrido) són enviats a l'illa per reactivar la investigació. Un altre factor clau, segons l'autor, és que a les seves novel·les els personatges no maten «per exhibir-se o per crueltat gratuïta», sinó «per les raons per les quals la gent mata de veritat».

Koppel va explicar que abans del rodatge va fer una visita, acompanyat de Gutiérrez i Garrido, a la UCO (Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil) per conèixer de primera mà la feina dels policies. «Conèixer aquestes persones ha estat un regal; són gent absolutament preparada, capaç i normal, no viuen en la tempesta permanent o almenys, no ho demostren», va dir. Garrido va destacar que a l'UCO conviuen i treballen homes i dones. «A la pel·lícula, els personatges tenen un arc i és igual si són homes o dones, no hi ha distinció, i això es correspon al que vam veure».

Quim Gutiérrez va confessar que no ha llegit la novel·la original per poder treballar amb més llibertat. «Satisfer als lectors que han gaudit amb el llibre és una batalla perduda, per això prefereixo no llegir-lo, recopilo les dades biogràfiques dels personatges i a partir d'aquí, construeixo des de zero, per respecte als lectors i a mi mateix», va afirmar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema