El Black Music Festival ha tancat una exitosa edició per on han passat onze mil espectadors en alguns de la trentena de concerts en setze espais i set localitats diferents. Les entrades s'han exhaurit en els concerts de Gloria Taynor i Chinese Man. També hi ha hagut una gran afluència al Black Music Pícnic.

El balanç dels organitzadors destaca també les descobertes de delicatessen marca de la casa del festival, com The Suffers, Ala.ni o "el que per a molts ha estat un dels millors concerts que s'ha pogut veure mai a l'Auditori: Electro Deluxe amb la Girona Jazz Project Big Band".

El director del festival, Pau Marquès, ha remarcat com a diferència en aquesta edició, la descentralització. En aquest sentit ha manifestat que "estem especialment contents de la programació a diferents zones de la ciutat". Hi ha hagut música a "cinc barris diferents i l'itinerant de La Dinamo que es va fer pels carrers de Salt crec que va fer molta feina", remarca Marquès.

Per altra banda els organitzadors han explicat que hi havia la voluntat d'apropar la música d'arrel afroamericana a nous públics. Segons Marquès, "l'amalgama de públics a qui hem acostat la Black Music ha estat molt gran, des del jove amb Aspencat al sènior amb Gloria Gaynor, passant pel familiar amb el Black Music Pícnic o el més eclèctic amb Sr. Oca o el Soundsystem, però també amb la programació d'artistes de diferents influències Black Music. La taca del festival es va estenent".