L'artista Gonzalo Rodríguez Gómez, de Bélmez (Córdova), ha estat escollit pel jurat com a guanyador de la dinovena edició de la Beca Internacional de Primavera d'Arts Plàstiques de l'Escala, amb el projecte "La llum que broda la nau".

Gonzalo Rodríguez, expert en el dibuix realista i en el tractament de la llum, ha guanyat diversos premis, beques i residències artístiques els darrers anys a diferents països, i l'any passat ja va ser finalista de la Beca Internacional de Primavera.

En aquest cas competia entre un total de 70 projectes presentats provinents de 18 països diferents, entre els quals hi havia Japó, Mèxic, Rúsia, Sudàfrica, Nova Zelanda, Cuba o Argentina.

El projecte que desenvoluparà a l'Escala els propers tres mesos té dues vessants. D'una banda, relacionarà la seva pintura realista amb referències de textos de grans escriptors a l'Empordà, vincle del que ha previst que en surtin vint paisatges pintats al natural. De l'altra, transferir tot aquest coneixement a l'interior de l'estudi de la Casa del Gavià amb una reinterpretació a base de papers de gran format.

La Beca Internacional de Primavera de l'Escala inclou una estada de tres mesos a la Casa dels Forestals de Sant Martí d'Empúries, on poder desenvolupar el projecte presentat, així com una ajuda de 2.000 euros per a les despeses que aquest representi.

El jurat està format per Manolo Sierra, Francesc R. OOretó, Enric Tubert i Josep Maria Simon, els quals han volgut destacar "l'elevada quantitat de projectes presentats, però especialment l'alt nivell de qualitat de la majoria de propostes".

L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, ha remarcat també que aquest alt nivell de participació de diferents procedències "consolida aquesta iniciativa cultural, i dona un missatge d'abast internacional de compromís de l'Escala amb la cultura i l'art".