El cineasta Ventura Pons començarà a rodar dilluns que ve, 27 de març, la seva nova pel·lícula: Miss Dalí. La cinta, produïda per Els Films de la Rambla, girarà al voltant d'Anna María Dalí, germana del pintor, i narrarà la seva relació amb l'artista surrealista.

El film tindrà com a escenari principal Cadaqués i Figueres i comptarà entre el seu repartiment amb les actrius britàniques Siân Philips, que interpretarà Anna Maria Dalí, i Claire Bloom.

Completaran el cartell Josep Maria Pou, Miranda Gas, Joan Carreras, Vicky Peña, Quim Àvila, Rachel Lascar, Mario Gas, Mercè Pons, Marta Angelat i Carme Sansa.

El cineasta català ha explicat, a través d'un comunicat, que els dos germans tenien «personalitats genuïnes» i ha detallat que «van deixar de tractar-se durant quasi quaranta anys» malgrat «l'amor que mútuament es van tenir tota la vida».

El paper d'Anna Maria Dalí serà interpretat per l'actriu gal·lesa Siân Philips i per Miranda Gas, que la interpretarà en la seva joventut.

Tot i que la nova cinta de Ventura Pons tindrà com a escenaris principals Figueres i Cadaqués, també es rodarà en localitzacions a París i Nova York. En declaracions als periodistes, Ventura Pons va detallar ahir que se sent «molt a gust» amb aquesta pel·lícula perquè és «molt catalana». Pons va explicar que el film serà rodat, en part, en anglès. El cineasta va assegurar que «hi podria explicar moltes coses més» perquè va conèixer personalment tant Salvador Dalí com Anna Maria Dalí. Amb tot, va reconèixer que li sortirà un metratge «una mica llarg».

A través del comunicat, Ventura Pons explica que els dos germans «van deixar de tractar-se durant quasi quaranta anys, marcats, com en un drama grec, pels seus caràcters, pels seus amors, pels seus esperits lliures, per les seves traïcions, per ser fills de qui eren, per haver viscut intensament els anys més convulsos i apassionants d'un segle, curull de guerres, dictadures i de canvis culturals, socials, polítics i artístics».

Precisament, també van quedar marcats per les guerres, la dictadura i els canvis socials, culturals i polítics.

En la pel·lícula es mostrarà «una història gairebé irreal d'amor, però també de rancors, mesquineses, ambicions i, sobretot, del poder que al final va acabar escindint i esmicolant la naturalesa d'unes relacions fraternals, explicada per un testimoni excepcional, la pacient Anna Maria Dalí». De fons hi haurà personatges com Lorca, Gala, Dalí o Buñuel.