«Em dieu que sóc un músic consolidat? Moltes gràcies, però no ho sé... Cada vegada que toco em sento com un al·lot petit que juga».

Són paraules pronunciades amb el català salat de les Illes per Joan Miquel Oliver, ànima del desaparegut grup Antònia Font, que ahir va visitar la fundació Valvi de Girona per parlar del concert de presentació de les cançons del seu nou disc, Atlantis, amagades gelosament fins ara.

El proper 7 d'abril, en el marc del festival Strenes, el Teatre Municipal de Girona serà l'escenari on es revelaran les noves melodies i les noves lletres composades per aquest artista que viu lliurat a la creació, i també ha publicat un poemari, una novel·la i una obra de teatre.

La sopresa serà doble, perquè a la novetat de les cançons d' Atlantis cal afegir un format de concert excepcional i irrepetible. I és que Joan Miquel Oliver estarà acompanyat en tres dels temes per la cinquantena de músics de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, que actuarà sota la direcció de Francesc Cassú.

Jaume Lleixà, director tècnic de la Jove Orquestra, va assegurar que això «no és usar mà d'obra barata», sinó «una experiència i una oportunitat que ens satisfà enormement».

Per Joan Miquel Oliver, «tots els joves del món haurien d'estar apuntats a una jove orquestra».

Les tres cançons amb orquestra seran de la discografia anterior i només en va desvelar una: Final feliç.

La resta del concert combinarà els nous temes d' Atlantis amb cançons ja conegudes del seu anterior disc, Pegasus.

Oliver (veu i guitarra) estarà acompanyat Charlie Oliver (bateria de Los Sencillos), i Jaume Manresa (teclista d'Antonia Font), en una nit de presentació d'un disc que el compositor de la música i la lletra va definir com «una revisió perfeccionada d'aquell disc», Pegasus.

A la presentació hi van participar Eduard Vidal, patró de la Fundació Valvi, Xavi Pascual, director de l'Strenes, i Carles Ribas, regidor de Cultura de Girona, que es va confessar seguidor de l'artista.