Toquinho amb Maria Creuza, autors del mític àlbum de la música brasilera de 1970 Vinícius en La Fusa con María Creuza y Toquinho, actuaran a la 55a edició del festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, en un estiu que també tindrà dos altres duets de luxe, els de Michel Camilo & Tomatito i Chick Corea & Bela Fleck.

«Uns duets únics i hipnòtics», segons el director del festival, Albert Mallol. Els concerts aniran del 14 de juliol al 18 d'agost.

Els organitzadors de la Porta Ferrada van donar ahir el cartell complet d'un festival que, a més dels ja anunciats fa unes setmanes Jamie Cullum, UB40, Fangoria + La Unión, Zucchero i Love of Lesbian, també rebrà grans noms de l'escena com Robe, Rosario, Antonio Orozco, Jarabe de Palo + Quercus, La Oreja de Van Gogh, Els Amics de les Arts + Animal i Vanesa Martín.

Ahir mateix es van posar a la venda les 40.000 entrades per a un dels esdeveniments de l'estiu musical i escènic de la Costa Brava, i es va anunciar que l'Ajunament de Sant Feliu renova fins al 2019 el contracte amb l'equip de management de The Project.

El festival es guarda un as a la màniga i està organitzant per al 19 d'agost una festa de clausura que obrirà les portes a un nou gènere musical.

D'altra banda, Sant Feliu tornarà a riure amb Singlot, el festival d'humor dirigit per Andreu Buenafuente, que arriba a la tercera edició.

La música clàssica és també un dels referents del Porta Ferrada i enguany comptarà amb el recital del tenor Manel Esteve i també amb una producció pròpia del festival: la violinista Sarah Chang que, de la mà del Quartet Gerhard, interpretarà les quatre estacions de Vivaldi. A més, l'Ajuntament de Sant Feliu ha adquirit uns jardins a tocar del Monestir on, per primera vegada, també s'hi programaran dos concerts de petit format.

La dansa es podrà veure al Teatre Municipal amb l'estrena de Carmen de la Compañía de Víctor Ullate a l'Espai Port, i el captivador Kemp Dances de Lindsay Kemp, mestre escènic de David Bowie i Kate Bush, entre d'altres.

Pels més menuts hi haurà xerinola en família amb la Damaris Gelabert a l'Espai Port.

Oferta gastronòmica

El festival continuarà amb programació al Village de l'Espai Port, acompanyant l'oferta gastronòmica que, un any més, anirà a càrrec del restaurant Els Tinars.

Els organitzadors s'han marcat com a objectiu arribar als 40.000 espectadors.

Els tres concerts de Toquinho & Maria Creuza, Michel Camilo & Tomatito i Chick Corea s'inclouen a l'abonament Tot Jazz, que permetrà gaudir de les 3 vetllades per 98 ?.