La veu de Rufus Wainwright donarà el tret de sortida al Festival Jardins de Pedralbes, que celebrarà la seva cinquena edició del 5 de juny al 15 de juliol a Barcelona.

La programació del certamen està farcida de noms internacionals, com Sting, The Beach Boys, Belle & Sebastian, Tony Bennet, Roger Hodgson, Air, Yan Tiersen, Kool & the Gang, Art Garfunkel.

Però la inauguració oficial, el 6 de juny, està reservada a un clàssic del jazz català, La Locomotora Negra, i el cartell també inclou altres artistes locals i estatals com Manel, Jarabe de Palo o Juan Luís Guerra.

La cloenda del festival porta el nom de l'actor Gérard Depardieu, interpretarà escenes del seu premiat Cyrano de Bergerac, i de El Carnaval dels Animals de Saint-Saëns.

El cinquè Festival Jardins de Pedralbes serà també el més extens, amb 25 actuacions la majoria de les quals d'artistes internacionals, entre elles també les de Noa & Pasión Vega, Michael Bolton, Ludovico Einaudi, Belle and Sebastian, Kris Kristofferson, Birdy, Gipsy Kings, Broadway & West End Divas, entre d'altres.