Un total de 8 bandes participaran a "Strena´t a l´INTRO", la primera fase del Concurs de Música Emergent de Girona INTRO 2017, que tindrà lloc en un dels escenaris del Festival Strenes aquest divendres 7 d'abril i el proper dia 28 a la plaça de Santa Susanna del Mercadal de Girona.

Aquest divendres serà el torn de Roko Banana, The Cuit's, Koalanú i Illych&Co, i el proper dia 28 serà el torn d'Agnès & The Pèpits, Liar Desire, Person Person i Shota Family.

En aquesta fase, el jurat escollirà 4 bandes per passar a la següent, que tindrà lloc a La Mirona els mesos de setembre i octubre.

En aquesta fase, el jurat està format per la fotògrafa i músic Xènia Gasull; els periodistes Pau Planas i Rocío Rodríguez (Revista La Tornada); i l´activista musical, Cristina Valverde (Orella Activa, Territori Underground). Al llarg de totes les fases el jurat anirà canviant i incorporant professionals de l´àmbit de la música.

El Concurs Intro és una oportunitat per a grups novells per iniciar una dinàmica com a banda i per agafar experiència tocant en escenaris en bones condicions tècniques.