Cesk Freixas torna al festival 'Strenes' per tercer cop, ara per presentar el seu sisè disc titulat 'Proposta'. El cantautor ha omplert la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona per repassar alguns dels seus èxits però, sobretot, per mostrar en directe els nous temes. Segons assegura, el disc té un to "més optimista i vitalista" que l'anterior ('Protesta') i fa un gir cap a les músiques popular de l'arc mediterrani. "Després de la protesta toca fer propostes i posar sobre la taula alternatives i possibles solucions", ha manifestat. Freixas defensa que la cançó protesta té sentit si el públic vol, a banda de passar-ho bé, reflexionar sobre els temes que se li plantegen. "M'interessa convertir el concert en una espècie de plaça o àgora, ni que sigui de manera simbòlica", apunta. Per fer-ho, a més, ha comptat amb la col·laboració de diversos artistes, com el poeta Roc Casagran (amb qui ja ha col·laborat anteriorment), Yacine Belahcene (ex Cheb Balowski) o Joan Boada i Núria Lozano (La Carrau).

Strenes és un festival aparadors de les noves propostes musicals del país. Per això, Cesk Freixas s'ha apuntat a la llista d'artistes que presenten nous treballs. En el cas del cantautor de Sant Pere de Riudebitlles, és el sisè àlbum i l'ha titulat 'Protesta'. Segons reconeix l'artista, aquest disc té un to més "vitalista i optimista" malgrat que conserva intacte l'esperit de la cançó protesta. Freixas creu que l'anterior treball ('Protesta') tenia un caràcter molt reivindicatiu i les lletres del nou àlbum se centren més en posar sobre la taula alternatives, sortides i solucions diferents.

A més, per a aquest treball s'ha servit de la col·laboració d'altres músics com Yacine Belahcene (ex Cheb Balowski),Joan Boada i Núria Lozano (La Carrau), Enric Carreras i el poeta Roc Casagran (amb qui ja va col·laborar en l'espectacle anterior). El públic de l'Strenes ha pogut viure en directe aquestes col·laboracions i també ha pogut repassar alguns dels èxits més emblemàtics de Freixas.

El concert ha començat, precisament, amb els temes que són més significatius per a l'artista. Ha calgut esperar fins a ben entrat el concert per anar descobrint els nous temes. En paraules del mateix Freixas, 'Protesta' no només és un disc més optimista sinó que hi ha un acostament a les músiques de l'arc mediterrani. "Des de la música també podem explicar que som un país d'acollida, com reivindiquem ja políticament", assegura.

Freixas defensa que la cançó protesta continua vigent i que el seu esperit és despertar en el públic preguntes i espais de reflexió. "Volem intentar que sigui un mitjà de comunicació i un espai de debat, m'agrada pensar que els meus concerts són com una espècie d'àgora i plaça on la gent es fa preguntes", ha valorat.