La cantant mexicana Julieta Venegas ha estrenat aquest dissabte la secció internacional del Festival Strenes de Girona. Ho ha fet amb un concert a la Sala Montsalvatge de l'auditori on ha presentat 'Parte mía Tour', la gira que l'ha de portar a recórrer escenaris d'arreu del món. Un concert on Venegas ha repassat els seus grans èxits com 'Limón i Sal' o 'Me Voy', una de les més aplaudides pel públic i amb la que ha tancat l'actuació. El director del festival Xavi Pascual reconeix que han "tingut sort" de poder quadrar les agendes perquè la mexicana inaugurés la primera secció internacional que fa l'Strenes i ha posat en valor que l'artista hagi escollit Girona i no Barcelona per presentar la gira a Catalunya.

Nit gran a l'Strenes de Girona. Julieta Venegas s'ha convertit en la primera artista internacional que ha actuat en aquest festival. Ho ha fet acompanyada de dos dels seus grans músics habituals, Sergio Silva i Matías Saavedra. Un format íntim en el que Venegas ha repassat els èxits que vesteixen els seus vint anys de carrera i que presenta en una gira que ha anomenat 'Parte mía Tour'.

L'artista mexicana s'ha estat dues hores sobre l'escenari, i de seguida s'ha posat el públic a la butxaca quan els ha animat a cantar un dels seus grans clàssics, 'Limón i sal', que ha interpretat amb el piano, i que el miler de persones que omplien la Sala Montsalvatge han correspost amb una llarga ovació. Després Venegas ha repassat temes del seu últim àlbum 'Algo sucede' (2015) combinats amb cançons d'altres treballs més antics, tot plegat acompanyat de constats referències a Girona, fet que ha generat una sintonia especial amb el públic que ha correspost l'artista amb constants elogis entre cançó i cançó.

En total 22 temes que han acabat amb 'Despedida' i que ha servit perquè Venegas i els dos músics abandonessin l'escenari durant uns instants, per tornar després a interpretar 'Esta vez' i finalment, 'Me voy', el clàssic de Julieta Venegas que el 2007 la va llançar a la fama i que ha posat fi a poc més de dues hores de concert amb el públic dret.

Inaugura la secció internacional

La de Julieta Venegas no és una actuació qualsevol dins el festival Strenes. Després de quatre edicions on es limitaven les actuacions a artistes dels països catalans, aquest any l'organització va apostar per obrir el festival a la música internacional.

El director de l'Strenes, Xavi Pascual, considera "un encert" l'elecció de Venegas i ha destacat la capacitat de l'artista per fer temes "molt populars" però que sempre ha estat capaç de "guardar una credibilitat musical". Pascual ha recordat la categoria i la magnitud de l'artista. "No hem d'oblidar que Julieta Venegas és un referent en el pop independent i que el 2016 va guanyar un Gramy", ha reblat.

S'estrena a Catalunya

Venegas ha escollit el Festival Strenes de Girona per presentar a nivell català la gira 'Parte mía Tour', on repassa els grans èxits de la seva carrera, incloent l'últim àlbum 'Algo sucede'. Xavi Pascual, reconeix que "han tingut sort" al haver pogut quadrar les dates perquè la mexicana actués a l'Strenes.

Amb tot, Pascual posa en valor el fet que l'artista hagi apostat per Girona i no Barcelona a l'hora de presentar la gira a Catalunya. Una gira que portarà a Venegas a altres ciutats d'arreu de l'Estat com Madrid o Gijón, a més d'escenaris d'arreu del món entre els quals Londres, Zurich, Los Angeles o Moscú