El nou disc de Belda & Sanjosex Càntut figura al top 20 de la World Music Charts Europe del mes d'abril, la llista europea de world music que escullen periodistes especialitzats d'arreu del continent. Càntut hi apareix al costat de discos procedents de tot el món i que també parteixen de la música d'arrel, d'autors com ara Emel Mathlouti (Tunísia), Omar Sosa & Seckou Keita (Cuba / Senegal) o Young Iranian Female Voices (Iran).

Aquesta distinció se suma a les que ja ha rebut fins ara el projecte: millor disc català de folk 2016 per la crítica als Premis Enderrock, i el Premi Teresa Rebull de la Fira Mediterrània de Manresa.

Belda & Sanjosex presentaran properament l'espectacle en viu a Banyoles (21 d'abril), El Morell (22 d'abril) i Palafolls (13 de maig), i properament anunciaran totes les dates de l'estiu.

El músic empordanès Carles Sanjosé, ànima del grup Sanjosex, s'ha aliat amb l'acordionista vallesà Carles Belda (Pomada, Mesclat, el Conjunt Badabadoc...) en aquest nou projecte que neix per recuperar cançons que pervivien tan sols en la tradició oral.

Els dos Carles s'han submergit de ple en el cançoner d'internet Càntut: Cançons i músiques dels avis, impulsat pel musicòleg Albert Massip i que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona, amb més de mil enregistraments.

Després d'absorbir lentament les cançons per fer-les ben seves, han enrolat en l'aventura dos talents osonencs: la violinista Coloma Bertran i el multiinstrumentista Jordi Casadesús.